Entesa participa en un text unitari amb partits polítics i societat civil

Entesa per Calella (EpC) ha participat a la confecció d’un text unitari de denúncia i reivindicació davant la situació derivada dels atacs a la llengua catalana, el dèficit fiscal i el dret a decidir de Catalunya.
El text s’ha donat a conèixer en una roda de premsa conjunta amb l’Assemblea Nacional Catalana, CUP, CiU, Democràcia Catalana, ERC, PSC, Òmnium Cultural, Reagrupament Independentista, Solidaritat i Entesa per Calella.

En la part de la introducció al text que ha fet cada grup, Entesa per Calella ha afirmat el següent:

“Des d’Entesa per Calella creiem en la força de la ciutadania i constatem que en actes com aquest, fruit del debat i l’anàlisi, és on rau aquesta força. Per això creiem que hem de denunciar i reclamar fins on sigui necessari tot allò que considerem just com a poble per poder arribar a assolir entre tots un futur en llibertat”.Imatge

Els text acordat conjunt és el que segueix:

Els partits polítics i entitats de la societat civil, des de la voluntat d’entesa de la societat civil calellenca de la qual ens sentim representants, ens hem reunit per per donar una resposta unitària a la greu situació actual derivada dels atacs a la llengua pròpia dels PPCC, del dèficit fiscal de l’Estat Espanyol amb Catalunya, i de la negació del legítim dret a decidir de Catalunya.

Tot i les diferències en els nostres objectius finals, hem arribat al següents acords,

Primer.- Refermem que la llengua catalana té un àmbit lingüístic que arriba de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó (Països Catalans) i que cada una es les variants dialectals que es parlen al territori són elements que enriqueixen i conformen una única unitat lingüística, el català, llengua que es normativitza sota el paraigües de l’Institut d’Estudis Catalans.
Alhora, denunciem els atacs

– a la unitat de la llengua

– al model d’immersió lingüística de Catalunya com a element de cohesió social 

 – a l’ús del català com a llegua pròpia i oficial ens els estaments públics ( Derogació de la llengua catalana com a requisit per accedir a la funció pública a les Illes Balears, sentència contra el Reglament d’ús de la llengua catalana de l’Ajuntament de Barcelona…)

– a l’ús de noms geogràfics propis en llengua catalana d’arreu dels Països Catalans

Segon.- Denunciem que Catalunya està patint un dèficit fiscal continuat i sense precedents a Europa que, alhora, es transforma en dèficit social i que fa que Catalunya no disposi dels propis recursos per donar el servei necessari a la seva ciutadania. Amb la crisi aquest dèficit fiscal injust s’ha tornat insostenible, fent trontollar el model social català.

Tercer.- Reclamem l’exercici del dret a decidir, recollit a la carta fundacional de les Nacions Unides, com a dret democràtic dels pobles i nacions a decidir el seu futur en llibertat.

A partir d’aquí, ens comprometem a treballar en la línia d’aquests acords”.

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s